Confidenţialitate

A doua semifinală Eurovision 2017. Ce au declarat finaliștii după terminarea show-ului – VIDEO

18 țări au concurat în ce-a de-a doua semifinală Eurovision 2017, însă doar 10 dintre ele au avansat în finala din 13 mai.

După terminarea spectacolului, ultimii zece finaliști au vorbit cu presa și au tras la sorți în care jumătate a finalei Eurovision Song Contest 2017 vor concura, conform tradiției Eurovision.

Cei 10 noi finaliști Eurovision 2017 au fost anunțați în ordine aleatorie, iar rezultatele exacte vor fi publicate după finala de sâmbătă pentru a nu influența votul publicului sau al juriului de specialitate. Lista finală cu cei 26 de finaliști, precum și ordinea intrării în concurs poate fi consultată pe europafm.ro.

La Kiev, Alexandru Badea, redactorul șef al revistei SPECTRUM.EU, a urmărit conferința de presă de după a doua semifinală Eurovision Song Contest și face un rezumat al declarațiilor, pe europafm.ro.

Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea au adus buna dispoziție din cântecul și reprezentația lor scenică și la conferința de presă. Ilinca a mărturisit că la început nu știa la ce reacții să se aștepte din partea publicului, însă încă de la primul concert de promovare de la Londra, toată lumea era foarte entuziasmată și cânta împreună cu ei.

Desigur, de la conferință nu au lipsit jurnaliștii care au rugat-o pe Ilinca să își prezinte capacitățile de a aface jodel.

După semifinală, Ilinca este convinsă că pentru sîmbătă ”Important este să cântăm cel puţin la fel de bine”, în timp ce colegul ei de scenă, Alex Florea spune că ”presiunea finalei şi sprijinul fanilor ne obligă să facem o figură frumoasă în Marea Finală”.

Reprezentantul Austriei, Nathan Trent, a fost ultimul finalist anunțat, și emoțiile artistului s-au putut observa și în timpul conferinței de presă, el exprimându-și puternic sentimentele de mulțumire și fericire.

De asemenea, Nathan a transmis un mesaj celor 16 artiști care nu s-au calificat în finală, menționând că ar trebui să se mândrească pentru că s-au descurcat foarte bine.

Croația este singura țară din fosta Iugoslavie care a trecut mai departe și Jacques Houdek, reprezentanțul Croației, și-a exprimat dezamăgirea că nu sunt mai multe țări ex-iugoslave în finală, însă speră să fie susținut de acestea. De asemenea, el speră să îmbrățișeze participanții care nu au trecut mai departe, pentru că toți au nevoie de un prieten, acesta fiind defapt mesajul cântecului său.

Anja Nissen, reprezentanta  Danemarcei, s-a arătat foarte fericită, ea reușind să aducă Danemarca înapoi în finală după o absență de 2 ani. A devenit glumeață când un jurnalist i-a transmis că s-a întâlnit cu părinții ei înainte de semifinală, dar a fost emoțională și a plâns la întrebarea dacă are ceva de transmis părinților ei, ea le mulțumindu-le părinților ei pentru toată susținerea care i-au acordat-o pe parcursul anilor.

Pe YouTube, Kristian Kostov are cele mai multe vizualizări, fiind urmat de Macedonia și Serbia. Trebuie menționat faptul că Macedonia și Serbia nu au avansat în finală, dar au totuși mai multe vizualizări decât ceilalți finaliști.

Cel mai popular cântec de pe iTunes dintre cei calificați este Bulgaria, care a intrat în top-uri în 12 țări, fiind urmată de Olanda, care este prezentă în top 100 în 10 țări, și România, care s-a clasat în top 100 în 9 țări.

Conferința de presă cu cei 10 finaliști după a doua semifinală Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea s-au calificat în finala de sâmbătă și vor intra în concurs pe poziția 20.

Reprezentanții României au programate pentru vineri repetiții și show-ul în fața juriului.

FOTO: Andreas Putting/EBU