Confidenţialitate

Ilinca: ”Important este să cântăm cel puţin la fel de bine” – VIDEO

”Mă simt extraordinar. Am reuşit să ne calificăm în Finală, unde vom fi câştigători, indiferent de locul pe care ne vom clasa. Important este să cântăm cel puţin la fel de bine cum am făcut-o în această seară, pentru a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au susţinut pe parcursul acestei călătorii minunate”, a declarat Ilinca la finalul spectacolului.

România s-a calificat în finala Eurovision 2017, ceea ce nu ar fi trebuit să ia pe nimeni prin surpindere, date fiind șansele de la casele de pariuri și voturile exprimate înainte de show de jurnaliștii și fanii acreditați, pe care europafm.ro vi le-a prezentat, direct din Kiev, imediat cum au fost centralizate.

Artişti din 10 ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru Finala din 13 mai. Alături de Ilinca şi Alex Florea, în finala Eurovision Song Contest vor merge reprezentanţii Bulgariei, Croatiei, Ungariei, Danemarcei, Norvegiei, Olandei, Austriei, Israel şi Belarus, dar şi cei ai Suediei, Australiei, Belgiei, Azerbaidjanului, Portugaliei, Greciei, Moldovei, Cipru, Armeniei si Poloniei, calificaţi după semifinala din 9 mai. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania – şi ţara gazdă, Ucraina, sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Ca şi cele două semifinale, finala Eurovision 2017 va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 22.00. Pentru cei care vor să urmărească doar spectacolul, fără comentariile din studioul postului public, pe canalul de YouTube Eurovision pot face acest lucru fără restricții.

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în cea de-a doua parte a finalei Eurovision 2017.

Cum a arătat showul României pe scena de la Kiev