Confidenţialitate

A cerut 25 de euro pentru o înghețată, apoi a plătit 2.000 de euro amendă

Scandal mare în Florența, unde un turist a fost jecmănit la o gelaterie, fiind nevoit să plătească 25 de euro pentru o simplă înghețată. Este vorba despre o înghețată la cornet cu mai multe cupe.

Chemată să intervină, poliția a amendat gelateria cu 2.000 de euro și a somat proprietarul să-și revizuiască comportamentul față de turiști. Amenda a fost dată nu pentru prețul exagerat, ci pentru că proprietarul nu anunța nicăieri clienții privind prețurile practicate. Sau cel puțin nu într-un loc vizibil.

Poliția italiană avertizează că s-au înmulțit cazurile de turiști supraîncărcați la nota de plată.

În Deșteptarea, ne-am amintit că în august anul trecut, un turist furios a chemat poliția venețiană după ce a fost taxat cu 43 de euro pentru două cafele și o sticlă cu apă în piața San Marco.

Juan Carlos Bustamante, un politician în vârstă de 62 de ani, originar din Chile, care locuiește în Italia, a publicat nota de plată pe care a achitat-o la Caffe Lavena. Postarea sa a devenit virală și a oferit o imagine asupra modului în care turiștii sunt tratați în locurile devenite foarte populare.

Tot în Veneția, patru studenți japonezi erau să leșine când cârciuma le-a adus o notă de 1.145 de euro pentru 3 fripturi și un pește prăjit. Nu băuseră decât apă.

Cu câțiva ani în urmă, un cuplu britanic a făcut scandal după ce i s-au cerut 15 euro pe câte o înghețată la o gelaterie din centrul Romei, lângă treptele spaniole.