A căzut moţiunea de cenzură. Ce urmează?

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Moţiunea a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni “pentru” şi opt “împotrivă”, potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor.

Deci nicio surpriză! Moțiunea de cenzură a Opoziției nu a întrunit voturile Parlamentului, Victor Ponta rămâne premier.
Omul s-a prezentat în fața colegilor săi senatori și deputați cu o atitudine oarecum cinică, asta și pentru că realitatea este una cinică, iar moțiunea de cenzură a Opoziției menită să forțeze înlocuirea unui premier trimis deja în judecată pentru spălare de bani, fals și evaziune fiscală nu a reușit să trezească suficiente conștiințe într-un Parlament care oricum mustește de dosare penale.

Chiar asta a spus Victor Ponta în fața lor: “Acest Parlament este plin de dosare penale”.

De altfel, din cauza votului previzibil, analiștii politici au criticat demersul Opoziției de a introduce acum moțiunea, ceea ce îl lasă pe Victor Ponta fără prea multe presiuni până la primăvară, în următoarea sesiune.

De partea cealaltă, liderii Opoziției au considerat că situația este una excepțională și că nu trebuie făcut un calcul politic. Considerați că a fost o greșeală tactică a Opoziției introducerea moțiunii de cenzură acum, sau ea era obligatorie în condițiile trimiterii în judecată a premierului?

Pe de altă parte, vă citesc dintr-o postare de ieri de pe Facebook a premierului, în care, mi se pare mie, acesta lasă loc unei negocieri pentru demisia sa:

Voi conduce Guvernul cât timp Președintele nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate și insistă cu “Guvernul Meu”

Un sondaj al unui Institut deloc apropiat nouă, publicat într-un ziar virulent anti-guvernamental, dar care are…

Posted by Victor Ponta on Monday, September 28, 2015

Vă întreb din nou pe dumneavoastră: Considerați că Președintele ar putea rezolva această situație? Cum? Prin suspendarea lui Victor Ponta sau prin negocierea unui nou guvern dar cu aceeași majoritate, deci cu un premier de la PSD?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599 sau comentând direct aici!