Confidenţialitate

A 9-a ediție Art Safari se apropie de final. Următoarea, în toamnă, va găzdui o colecție ce valorează 100 de milioane de euro | AUDIO

Ediția cu numărul nouă Art Safari se apropie de final. Mai sunt doar câteva zile în care publicul poate vizita, la Palatul Dacia din centrul Bucureștiului, expoziții cu lucrări semnate de Salvador Dali, Pablo Picasso și Theodor Aman.

Pe 7 august este ultima zi în care expozițiile Art Safari mai sunt deschise pentru public. Astfel, au mai rămas doar câteva zile în care tablouri celebre semnate de Theodor Aman, Marcel Iancu, unul dintre inițiatorii mișcării Dada, Dali și Picasso sunt expuse în Centrul Vechi al Bucureștiului.

Totuși, Art Safari ia doar o mică pauză. Ediția cu numărul zece își va deschide porțile la toamnă, în luna septembrie, a spus în emisiunea Deșteptarea de vară Ioana Ciocan, general manager Art Safari.

A anunțat, printre altele, o parte din lucrările care vor fi expuse în toamnă:

„Un parteneriat cu Muzeul Victoria and Albert de la Londra, parteneriat care ne onorează și ne confirmă de fapt statutul dobândit în timp de Art Safari de aproape 10 ani, este o confirmare de fapt că facem o treabă bună. Victoria and Albert este unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume și se alătură muzeelor din România ca partener Art Safari. Vor aduce la București expoziția Seeking through: The art of John Constable, care cuprinde opere de Constable bineînțeles dar și alții… Sunt aproape 100 de uleiuri și gravuri. Întreaga expoziție este construită în jurul lui John Constable, unul dintre cei mai mari pictori peisagiști din toate timpurile (…) dar și un mare colecționar (…). Întreaga expoziție valorează 100 de milioane de euro, este cea mai dificilă expoziție pe care a făcut-o Art Safari, lucrăm de aproape 3 ani de zile cu Victoria and Albert în a găsi soluții de asigurare pentru că în România această sumă nu poate fi asigurată. A trebuit, cu ajutorul Muzeului Victoria and Albert să rezolvăm greaua problemă a asigurării cu un asigurator englez. De altfel și transportul este oferit tot de către englezi, tot din motivul că nu există în România această infrastructură de transport securizat și mai alex climatizat pentru 100 de lucrări. A fost foarte complicat, suntem extrem de stresați pentru că simțim marea responsabilitate pe care Art Safari o are față de arta universală nu doar față de arta românească, dar suntem pregătiți să primim cutiile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ediția cu numărul zece își deschide porțile pe 23 septembrie și se încheie pe 11 decembrie.

Citește și: Ioana Ciocan, la Europa FM despre programul educațional Art Safari Kids: Pe copii trebuie să-i îndrăgostim de artă | VIDEO

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu