Confidenţialitate

9 vieți salvate prin transplant de organe, în mai multe spitale din București

Agenția Națională de Transplant (ANT) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 9 pacienți au primit o nouă șansă la viață, prin transplant de organe.

Toate intervențiile s-au realizat în spitale din Capitală.

Operațiile au fost posibile după ce două familii din București au fost de acord cu donarea de organe și țesuturi.

Potrivit ANT, la Spitalul Clinic de Urgență Bucuresti, familia unei paciente aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, alţi doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee, iar şi mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare.

„Ca de fiecare dată, echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Floreasca a făcut dovada profesionalismului, alături de echipele de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat şi rinichi, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București pentru cornee şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina”, a transmis ANT.

Aproape în acelaşi timp, la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, o altă familie a donat organele rudei a cărei viață nu a mai putut fi salvată. Astfel, alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee.

„Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a Spitalului Sf. Pantelimon Bucureşti – prima verigă din această activitate atât de complexă şi sensibilă. Este prima acţiune de coordonare transplant care s-a realizat anul acesta la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti. Echipa Institutului Clinic Fundeni a realizat prelevarea rinichilor, iar cea a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti a încheiat prelevarea corneei”, a mai anunțat Agenția Națională de Transplant.