Confidenţialitate

85 de tone de materiale pirotehnice, confiscate. De Revelion, „nu permiteți jocul copiilor cu petarde și artificii”, transmite IGSU | AUDIO

85 de tone de artificii și petarde au fost confiscate de autorități, în ultima lună. Pompierii le recomandă celor care vor să se bucure în siguranță de trecerea în noul an să nu folosească articole pirotehnice fără aviz, poentru a nu risca sa fie răniți.

Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îi avertizează pe români să nu folosească artificii și petarde în mod necorespunzător, pentru a evita situații nefericite.

Un astfel de caz s-a petrecut în urmă cu câteva zile, în Constanța, unde un copil a ajuns la spital după ce i-a explodat o petardă în mână. Marin Adrian, purtător de cuvânt al IGSU:

„La locul solicitării a fost găsit un copil conștient și stabil care, însă, avea mai multe plăgi și arsuri la nivelul palmei și al degetelor. Nu utilizați aceste obiecte în încăperi și spații închise, în balcoane, în holuri de bloc și pe terase. Materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în apropierea surselor de încălzire. Nu permiteți jocul copiilor cu petarde și artificii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma controalelor declanșate din a doua jumătate a lunii noiembrie, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au confiscat articole pirotehnice în valoare de peste 3 milioane de lei.

S-au deschis aproape 700 de dosare penale pentru aproape 800 de infracțiuni. Au fost date și 230 de amenzi, în valoare de peste 200.000 de lei.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: Luni, cei mai mulți elevi încep școala, însă Ministerul Educației are teste de salivă doar pentru prima zi | AUDIO