Confidenţialitate

7 sfaturi pentru un Crăciun foarte decotherapy (P)

Crăciunul este sărbătoarea familiei și a bucuriei prin excelență. Un timp pe care îl petrecem cu cei dragi, într-o atmosferă încărcată de sărbătoare și de frumos. În articolul de față vă propunem 7 sfaturi pentru a vă decora casa și grădina de Crăciun, adăugând o notă de bun gust și rafinament, fără a cheltui o avere, pentru a obține acea atmosferă idilică despre care vorbeam. În sfârșit, am am ajuns în luna decembrie, suntem atât de aproape de Crăciun și ne dorim ca locuința și grădina dvs să fie 100% decorate cu decorațiuni casă, decorațiuni grădină, ghirlande luminoase și câte și mai câte.

Sfat 1: alegeți 1 sau 2 culori și un stil de decorare

Nu contează ce culoare alegeți pentru decorațiuni casă și decorațiuni grădină, important este să o păstrați consecventă în toate decorațiunile de Crăciun. Puteți opta pentru clasica combinație roșu și verde sau puteți folosi albul, precum o făcea acum câțiva ani Melania Trump. Acest ton se potrivește foarte bine cu argintiul sau cu auriul și transmite o atmosferă relaxată, de iarnă. De asemenea, îl puteți combina cu nuanțe de lemn deschise și tonuri de pământ, dacă sunteți în căutarea unui decor mai nordic. Dar nu uitați, nu mai mult de două culori dacă doriți să creați o atmosferă super cool.

Sfatul 2: găsiți un motiv de Crăciun (conuri de brad, stele, globuri) și respectați-l.

Alegeți un motiv de Crăciun care vă place: pot fi conuri de brad, stele, globuri, reni… nu contează. Combinați-le în cele două culori ale dumneavoastră și în diferite dimensiuni și finisaje. Veți vedea că rezultatul este spectaculos. În acest an, vedem multe ghirlande luminoase cu iluminare proprie. Veți putea găsi opțiuni economice și foarte atractive.

Sfat 3: nu vă temeți să abuzați de verdeață… plante și iar plante

Pentru că verdele funcționează întotdeauna și aduce o notă naturală și proaspătă atmosferei, folosiți plante pentru decorațiuni grădină și decorațiuni casă. Nu contează dacă sunt poinsettia (crăciunițe), ilex, vâsc… Veți obține o atmosferă caldă și foarte șic de Crăciun. Puteți să combinați poinsettiile cu ghivece frumoase din coșuri, din lemn sau din pânză de sac.

Sfat 4: decideți un loc în spațiul dvs. în care doriți să concentrați toată atenția

Este important să alegeți un loc în spațiul dvs., de obicei camera de zi, în care doriți să vă depuneți toate eforturile decorative. Cel mai clasic este să dedicați toată atenția bradului de Crăciun, dar unora le place foarte mult șemineul (dacă aveți unul în sufragerie). Alături de ciorapii tradiționali, puteți face o compoziție de lumânări de diferite mărimi, puteți așeza flori de crăciuniță în jurul șemineului sau chiar folosi o oglindă veche pentru a o decora cu o coroniță. În acest fel obțineți o notă vintage, puțin decadentă, dar foarte șic.

Sfat 5: nu uitați de intrarea în casă, ea este cea mai bună avanpremieră a tot ceea ce va urma

Fie că locuiți într-o casă cu grădină sau într-un apartament de oraș, există întotdeauna o ușă de decorat. Faceți rost de o coroniță frumoasă, dacă se poate una naturală, și umpleți-o cu conuri de pin, steluțe, holly,… De asemenea, puteți amplasa două ghivece frumoase cu lemn de box sau doi copaci mici decorați cu stele. Stabiliți-vă propriul stil și fiți invidiați de toți vecinii care vă vor vedea aceste minunate decorațiuni grădină și decorațiuni casă.

Sfatul 6: atenție la lumini, dacă nu vreți ca sufrageria să se transforme într-un bâlci

Deși Crăciunul se pretează la un stil excesiv și plin de culoare, iar puțin nu este un lucru rău, aveți grijă să nu vă transformați casa într-un kitsch. Evitați luminile colorate, luminile intermitente, prea multe ghirlande luminoase… Optați pentru lumini albe, de preferință într-un ton cald și cu mai puțini lumeni decât recomandă electricienii. Bineînțeles, ar trebui să fie lumini fixe. Toate transformatoarele au o opțiune pentru ca acestea să nu pâlpâie. În acest fel, veți obține o atmosferă plăcută și multă căldură în casă.

Sfatul 7: nu uitați că “mai puțin înseamnă mai mult” și că ceva făcut în casă și de către copiii dumneavoastră este mai bun decât un ornament chinezesc

Și cum Crăciunul este o perioadă în care trebuie să fii alături de familie și să petrecem timp cu oamenii pe care îi iubim, este întotdeauna o idee bună să vă “faceți” propriile decorațiuni de Crăciun. Folosiți materiale naturale, înfășurați cadourile în hârtie de împachetat cu sfoară și conuri de pin sau recuperați borcane vechi de gem pentru lumânări albe de diferite dimensiuni. Nu există satisfacție mai mare decât o treabă făcută de tine însuți. În plus, este ecologică, durabilă și foarte educativă pentru copiii dumneavoastră.

Acum, că știți exact ce și cum să vă decorați grădina și locuința de Sărbători, e timpul să treceți la treabă. Care va fi tema centrală a decorațiunilor dvs. de anul acesta?

Foto: Alisa Anton/Unsplash