7.000.000 de dolari/rundă pentru Conor McGregor și 20.000.000 dolari/rundă pentru Floyd Mayweather

Floyd Mayweather s-a impus în runda a zecea în fața lui Conor McGregor, după arbitrul a decis încheierea meciului. Floyd Mayweather, în vârstă de 40 de ani, nu mai boxase din septembrie 2015. După rezulatul din această dimineață, Floyd Mayweather are în palmares 50 de victorii în tot atâtea meciuri disputate, egalând recordul legendarului Rocky Marciano.

”Meciul secolului”, cum a fost numită confruntarea în ring dintre Floyd Mayweather și Conor McGregor  a generat sume impresionante pentru toți cei implicați în organizarea și transmiterea evenimentului.

Floyd Mayweather şi Conor McGregor au luptat pentru o centură WBC confecţionată din piele de aligator cu 3.360 de diamante, 600 de safire, 300 de smaralde şi un kilogram şi jumătate de aur de 24 de carate.

Potrivit estimărilor, Floyd Mayweather ar putea obţine peste 200 de milioane de dolari, iar Conor McGregor cel puţin 70 de milioane de dolari. Asta înseamnă 7.000.000 de dolari/rundă pentru Conor McGregor și 20.000.000  dolari/rundă pentru Floyd Mayweather.

Dar calculele nu se opresc aici. Floyd Mayweather , care a acumulat 800 milioane dolari pe parcursul carierei sale,  ar putea ajunge la venituri de până la 400 milioane dolari, după împărțirea banilor rezultați din rețetele tv, în special, conform presei economice americane.

Conor Mcgregor are asigurată la rândul său  poate spera să încaseze până la 125 milioane dolari după confruntare cu Mayweather, în care americanul a fost considerat principalul favorit.

Potrivit analiștilor media, ”meciul secolului” dintre Mayweather și McGregor ar putea genera aproape un miliard de dolari încasări doar din rețete TV și publicitate. Prețul de vânzare a biletelor pentru acest eveniment a fost cuprins între 500 și 10.000 de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS