Confidenţialitate

Interviu cu Doina Levintza: De la arhitectură, la creație de modă | AUDIO

Doina Levintza prezintă la ARCUB cea mai amplă selecţie de costume şi creaţii vestimentare. O face într-o expoziţie-eveniment, ce se numește “Stilul Doina Levintza” și este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Prin această expoziție se marchează Ziua Mondială a Teatrului din acest an. În același timp este prima expoziţie ce reuneşte costume de teatru şi film, ţinute de podium şi obiecte de colecţie semnate de artista Doina Levintza.

Expoziţia poate fi vizitată la ARCUB Centrul Vechi până pe 28 aprilie 2022.

Doina Levintza, cel mai cunoscut și premiat designer de costume din România, a colaborat cu regizori precum Nae Caranfil, Stere Gulea, Lucian Pintilie, Radu Gabrea, Sergiu Nicolaescu, iar în teatru cu Andrei Serban, Mihai Maniutiu, Razvan Mazilu sau Liviu Ciulei.

Expozitia “Stilul Doina Levintza” se află în plină desfășurare la  spațiile ARCUB de pe Lipscani, iar din reacțiile de până acum, ale cunoscătorilor, am tras o concluzie generală, aceea că a reușit să facă din “Costum”, având în vedere că este vorba de teatru și film, un protagonist.

Cum a gândit această expoziție, cum a făcut trecerea către creația de modă de la arhitectură, dacă această expoziție poate fi un semnal pentru înfiițarea unui muzeul al costumului, atât de film, cât și de teatru, dacă există diferențe între crearea costumelor de film vis-a-vis de cele de teatru: iată câteva întrebări la care Doina Levitza a răspuns la Recomandat de Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.