Confidenţialitate

Rădoi, despre înfrângere în fața sud-coreenilor: O umilință. Ne-a fost predată o lecţie de fotbal | VIDEO

Selecționerul Mirel Rădoi admite că națională României a fost umilită de Coreea de Sud în al doilea meci din faza grupelor turneului olimpic, pierdut cu 0-4.

“Cele două greşeli personale, cartonaşul roşu, în primul rând şi, după aceea, autogolul au contat enorm în acest meci. Ne-a fost predată o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate. Până la urmă am jucat două meciuri pentru o finală, al treilea, aşa că nu avem altceva de făcut decât să mergem şi să câştigăm ultima partidă. Sunt foarte multe echipe care au câştigat prima partidă din grupă şi după nu s-au calificat mai departe. Sper să nu fie rândul nostru, sper să fie încă o reuşită a naţionalei României, important este că am ajuns”, a declarat Mirel Rădoi, duminică, la TVR 1.

“Indiferent ce se întâmpla în seara asta, tot meciul cu Noua Zeelandă ar putea să fie decisiv. Din punctul ăsta de vedere, am vrut o finală, o avem. Va trebui să schimbăm câteva lucruri din mers. Cred că cea mai importantă problemă este cea din punct de vedere fizic, să recuperăm jucătorii cât mai repede. Din punct de vedere psihologic, îi vom remonta pe jucători, va trebui să vedem cât de repede îi putem remonta din punct de vedere fizic. Aici este marea noastră problemă, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem în continuare pozitivi, chiar dacă rezultatul din sear asta nu arată aşa ceva. Am suferit o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate, o umilină în seara asta. Trebuie să vedem cum facem să trecem cât mai repede peste asta, dar din punct de vdere psihologic sunt sigur că o să trecem. Va trebui să recuperăm jucătorii cât mai repede, să facem o evaluare a celor care pot juca această finală”, a adăugat selecționerul.

România a fost învinsă fără drept de apel, duminică, cu scorul de 4-0 (1-0), de Coreea de Sud, în etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic.