Confidenţialitate

JO 2020: România – Coreea de Sud, 0-4

Selecţionata României a fost surclasată de Coreea de Sud cu 4-0 (1-0), duminică, la Kashima, în Grupa B a turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi rămâne în cursa pentru sferturile de finală.

România a fost dominată pe întreaga durată a meciului, tricolorii ajungând sporadic în fața porții adverse, dar fără să creeze situații clare de gol.

Portarul Mihai Aioani a avut mai multe intervenții salvatoare, în fața atacanților asiatici.

Coreenii au deschis scorul în minutul 27, când Marius Marin a introdus spectaculos mingea în proprie poartă, după o centrare venită în spatele liniei defensive.

În minutul 45, Ion Gheorghe a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

Coreenii au dominat și după pauză, tricolorii având mari dificultăți în a trece dincolo de jumătatea terenului.

Golul secund al asiaticilor a fost cât o jumătate de autogol, șutul lui Dong-Gyeong Lee din afara careului fiind deviat de Ciobanu, în proprie poartă, Aioanii fiind prins neputincios pe picior greșit.

În minutul 83, Grigore a avut o intervenție neglijentă în careu și Coreea de Sud a primit un penalty, transformat de Kang-In Lee.

În cealaltă partidă din grupă, Honduras a învins Noua Zeeladă, cu 3-2, astfel toate cele 4 echipe au acum câte 3 puncte, clasamentul fiind condus de Coreea de Sud, urmată de Honduras, Noua Zeelandă și România.

Pentru tricolori urmează partida cu Noua Zeelandă, miercuri, la Sapporo, de la ora 11 și 30 de minute, ora României.

Coreea de Sud – Honduras se va disputa simultan la Yokohama.

Primele două clasate se califică în sferturile de finală.