Confidenţialitate

50 Cent îşi cere insolvenţa. Cum a ajuns în această situație unul dintre cei mai cunoscuți și premiați rapperi

Rapperul american 50 Cent a solicitat plasarea sub protecţia legii falimentului personal.

Artistul trebuie să plătească o amendă de 5 milioane de dolari pentru că, în trecut, a postat online un clip în care batjocoreşte o femeie pe care o prezintă în situaţii denigratoare.

Pe numele său real Curtis James Jackson III, cântărețul își evaluează activele şi pasivele între 10 și 50 de milioane de dolari.

Revista Forbes estimează averea muzicianului la 155 de milioane de dolari.

Cum a ajuns 50 Cent în situația de a cere plasarea sub protecţia legii falimentului personal

50 Cent a solicitat plasarea sub protecţia legii falimentului personal la trei zile de la sentinţa primită. El este nevoit să plătească daune în valoare de aproape 5 milioane de dolari după ce a postat online, în 2009, o înregistrare cu conținut explicit.

Juriul a determinat faptul că 50 Cent a făcut publică intenţionat şi fără permisiune filmarea cu Lastonia Leviston şi partenerul din trecut al acesteia, mai apoi comentând-o dur pe internet, cu scopul de a-l face de ruşine pe rivalul său de scenă, Rick Ross. Femeia care apare în filmare are împreuna cu Ross un copil.

Artistul, pe numele său real Curtis James Jackson III, a completat actele pentru insolvenţă în Curtea de Justiţie din HartFord, Conneticut. 50 Cent susţine că averea sa este estimată între 10 şi 50 milioane de dolari, dar şi datoriile sale sunt la acelaşi nivel.

Averea cântăreţului era estimată între 60 şi 100 de milioane de dolari, revista Forbes spunând că aceasta ar fi chiar de 155 milioane de dolari. Totuşi, o lungă serie de procese au redus-o destul de mult. În decembrie, cântăreţul a fost obligat să plătească 17,2 milioane într-un alt proces, în care a fost acuzat că firma sa a copiat design-ul unor căşti audio. În luna mai, 50 Cent a introdus în faliment și propia firmă, SMS Promotions LLC, pe motiv că are „datorii”.

„Falimentul personal îi va permite domnului Jackson să-și continue afacerile și munca de cântăreț, în timp ce-și reorganizează finanțele”, a explicat avocatul său într-un comunicat. Dacă va fi acceptată cererea de intrare în insolvență, acest lucru i-ar permite cântăreţului să nu onoreze amenda. Cântărețul locuieşte în Connecticut, într-o locuință ocupată înainte de boxerul Mike Tyson, potrivit Wall Street Journal.

50 Cent a avut un început dur în viaţă, încă de la vârsta de 12 ani el ocupându-se cu distribuţia de droguri. A renunţat la acest obicei pentru a-şi construi o carieră muzicală. În 2002 a fost descoperit de Eminem şi a semnat cu Shady Records, Aftermath Entertainment şi Interscope Records.

Albumele sale au avut un adevărat succes şi s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare în toată lumea. 50 Cent a câştigat un premiu Grammy, 13 premii Billboard Music, 6 premii World Music, 3 premii American Music şi patru premii BET. Artistul a fost cotat drept al şaselea cel mai bun artist al anilor 2000 şi al treilea cel mai bun rapper.