Confidenţialitate

Spitale afectate de un atac cibernetic

ACTUALIZARE: SRI anunță că spitalele vizate sunt din București, Huși, Dorohoi și Cărbunești .

„Din notificările primite, CERT-RO a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere”, transmite Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

SRI a trimis echipe la spitale. Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, spune pentru Europa FM că niciun spital nu are program de protecție informatică – un antivirus ar fi fost suficient:

4 spitale sunt afectate la această oră de un atac informatic, declară, în exclusivitate pentru Europa FM, ministrul Sănătăţii.

Printre acestea, Spitalul Victor Babeş, unde internările sunt îngreunate.

Sorin Pintea spune că a cerut tuturor spitalelor din ţară să-şi ia măsuri de protecţie cibernetică.

Nu se ştie dacă au fost furate date personale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunţat că a observat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă.

Specialiştii CERT susţin că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.