Confidenţialitate

“5 Minute”, de Dan Chișu, are premiera mondială la Varșovia

Drama 5 Minute/ 5 Minutes Too Late, scrisă și regizată de Dan Chișu, va avea premiera mondială, joi seară, la cea de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

Lungmetrajul este inclus în competiția oficială.

Din distribuție fac parte Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu.

Filmul va avea avanpremieră națională pe 25 octombrie, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest.

Lungmetrajul de ficțiune al lui Dan Chișu este inspirat din fapte reale.

Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și protestează față de comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), membri ai acesteia fiind prezenți în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit și a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silișteanu, montajul, de Letiția Ștefănescu, sunetul, de Marius Leftărache, scenografia, de Gina Călin. Costumele, machiajul și coafura au fost realizate de Adina Bucur, Dana Roșeanu și Manuela Simionescu. Producătoarea peliculei este Anamaria Antoci.