Confidenţialitate

5 criterii de care să ții cont în alegerea tipului de credit potrivit (P)

Creditele imobiliare nu mai înseamnă doar semnarea unor acte și responsabilitatea rambursării împrumutului pentru următorii 30 de ani. Și nici chiar doar despre încercarea de a achita creditului cât mai rapid posibil. Flexibilitatea și liniștea sufletească au devenit la fel de importante și există o serie de opțiuni de credite imobiliare care oferă astfel de beneficii, cum este cazul creditului ACASĂ de la Credit Europe Bank.

Ai la dispoziție o multitudine de opțiuni de credite care au fiecare beneficiile și dezavantajele lor. Ipoteca potrivită pentru tine va depinde de venitul tău, de locația ta și de cât timp intenționezi să locuiești în noua casă. Împreună cu un reprezentant profesionist de credite ar trebui să găsiți circumstanțele unice pentru alegerea ipotecii potrivite. Iată câteva criterii în acest sens:

Cu dobândă fixă sau variabilă

Printre primele aspecte de luat în considerare pentru o decizie potrivită este alegerea între un credit ipotecar cu rată fixă sau cu rată variabilă. Varianta aleasă poate face o diferență majoră în cât de mult vei plăti dobândă pe durata de viață a împrumutului.

Un credit ipotecar cu rată fixă păstrează aceeași rată a dobânzii pe toată durata împrumutului, astfel încât vei știi întotdeauna cât ai de plătit lună de lună. Un credit ipotecar cu rată variabilă oferă clienților o perioadă de început cu rată fixă; ulterior aceasta va începe să fluctueze după 3-5 ani de la data contractării împrumutului.

Mulți proprietari de case aleg un credit ipotecar cu rată fixă în cazul în care rata dobânzii este mică la momentul aplicării. Acest lucru îi ajută să economisească pe termen lung. Creditele ipotecare cu rată variabilă pot fi atrăgătoare datorită ratei mici de început, dar este imposibil să prezicem cum se va schimba în timp. Prin urmare, un împrumut cu rată variabilă poate fi cel mai bun dacă intenționezi să te muți la scurt timp sau să refinanțezi ipoteca înainte de încheierea perioadei introductive.

Taxe suplimentare

Ratele dobânzilor sunt doar unul dintre costurile de luat în considerare. De asemenea ar trebui să verifici anexele existente cu taxele și alte costuri care nu se văd la o primă vedere. Aceste cheltuieli pot face o mare diferență în suma pe care o vei plăti pentru ipotecă.

Nu fi timid și discută cu un reprezentant Credit Europe Bank pentru o ofertă de credit. Reducerile de dobândă și comisioanele la care se renunță sunt două lucruri oferite adesea, mai ales dacă dorești să împrumuți o sumă mai mare.

Accesibilitate 

Un creditor cu rata scăzută a dobânzii poate părea un scenariu ideal pentru cumpărătorii de locuințe și investitorii în imobiliare, dar amintește-ți că este posibil ca dobânda să se schimbe în următorii 30 de ani. Ai putea sfârși prin a plăti mai mult decât te-ai fi gândit.

Instrumentele online, cum ar fiu un calculator de împrumut de la Credit Europe Bank sau un calculator de rambursare te poate ajuta să determini cât de mult îți poți permite pentru o perioadă contractuală determinată. Află acum mai multe informații despre creditele imobiliare.

Atunci când alegi un credit ipotecar, rata dobânzii oferită de creditor este adesea un factor cheie pentru luarea unei decizii concise. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea valorii pe termen lung a locuinței, ia în considerare o abordare mai holistică, incluzând caracteristicile împrumutului (taxele, ratele dobânzilor etc.). Unii creditori pot oferi caracteristici suplimentare, cum ar fi oferte ipotecare sau stimulente.

De exemplu, Credit Europe Bank oferă o reducere de 0.25% puncte procentuale la dobândă persoanelor care dețin sau doresc să aplice pentru un card de salariu sau de credit emis de instituție.

Foto: shutterstock.com