Confidenţialitate

Protest spontan în fața Guvernului. Angajații cer salarii mai mari. Liderul de sindicat, Noni Iordache: Din 2015, angajații nu au mai beneficiat de o majorare salarială | AUDIO

Zeci de salariați din aparatul de lucru al Guvernului protestează la această oră pe o stradă din apropierea Palatului Victoria. E vorba de un protest spontan generat de nemulțumirile salariale și – spun cei care au ieșit în stradă – de discriminarea salarială la care sunt supuși, în comparație cu alți bugetari.

Stop inechităților salariale. Suntem ai și cu dumneavoastră, merităm respect – sunt câteva dintre sloganele care se regăsesc tipărite pe foile A4 pe care protestatarii le țin în mâini.

Este vorba de câteva zeci de angajați de la Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (Aenția Națională de Achiziții Publice) corpul de control al premierului.

Liderul de sindicat, Noni Iordache: „Relevant este faptul că noi lucrăm cu dumnealor și pentru dumnealor”

„Noi am făcut demersuri începând cu luna februarie anul curent. Le-am pus la dispoziție toate informațiile cu privire la celelalte grile de salarizare din alte instituții publice. Relevant este faptul că noi lucrăm cu dumnealor și pentru dumnealor și că oricând au avut nevoie și vor avea nevoie de suportul nostru noi suntem prezenți și disponibili”, a explicat liderul de sindicat Noni Iordache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noni Iordache mai spune că – din 2015 – angajații Guvernului nu au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%.

El a precizat că media veniturilor la această categorie bugetară este în jur de 5000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administrație, numeroasele întalniri cu reprezentanţii Guvernului au rămas fără răspuns.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Concediile medicale de 7 zile vor putea fi acordate pentru peste 30 de afecțiuni, conform unui ordin al ministrului Rafila | AUDIO