Confidenţialitate

Trucul la care apelează localnicii din Napoli pentru a scăpa de costurile mari ale asigurărilor | AUDIO

Plăcuțele de înmatriculare poloneze au invadat orașul italian Napoli. Un truc la care apelează localnicii ca să scape de costurile mari ale asigurărilor. A crescut și numărul evazioniștilor: datele oficiale arată că trei milioane de vehicule circulă în peninsulă fără asigurarea obligatorie (de răspundere civilă).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Italia, asigurarea obligatorie costa cu 27% mai mult decât media din alte țări europene.

Din cele 53.000 de plăcuțe de înmatriculare străine din Italia, 35.000 sunt numai în Napoli – al doilea din țară în clasamentul orașelor în care oamenii plătesc cel mai mult pentru asigurarea vehiculului.

Pentru un moped ajunge la 1500 de euro anual, scrie Corriere della Sera.
Pentru îmatricularea în altă țară, proprietarul trebuie să semneze un contract de închiriere pentru vehicul cu noua companie de asigurări care-l va deține.

Achită în jur de 600-800 de euro pentru primul an, iar ulterior cate 300-350 de euro.

Această practică este permisă de legislația italiană, dar aduce riscuri mari: în cazul unui accident, noua companie de asigurări poloneză va plăti rareori despăgubirile, iar dacă o va face, va dura enorm.

În plus, cel care își înmatriculează vehiculul pentru export în Polonia nu va mai fi proprietarul acestuia și, prin urmare, nu va mai putea să-l vândă sau să dispună de el după bunul plac.

Iar dacă noua companie care deține mașina dă faliment, toate vehiculele vor fi luate de la utilizatori și de la foștii proprietari.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Argentina: 3 femei au murit într-un incendiu provocat intenționat de un vecin, iar o alta este în stare gravă la spital. Bărbatul era deranjat de orientarea sexuală a femeilor | AUDIO