Confidenţialitate

București: Școala ar putea începe după scenariul galben, în ciuda unor presiuni la nivelul școlilor

În București, se va învăța din toamnă după scenariul galben, au declarat pentru Europa FM surse din cadrul Inspectoratului Școlar. Asta înseamnă că doar o parte dintre elevi vor merge la școală.

Toți directorii din capitală au transmis Ministerului Educației datele cerute despre spațiile disponibile, cadre didactice și logistică.

În acest moment, Ministerul Educației adună ultimele date din toate județele, iar la începutul săptămânii viitoare, este de așteptat ca ministrul Educației, Monica Anisie, să anunțe oficial, într-o conferință de presă, cum va începe școala în toată țara.

Surse din cadrul Inspectoratului Școlar al Capitalei au precizat pentru Europa FM că în ciuda presiunii unor primari ca toți elevii, din toate clasele, să fie primiți la școală, conform scenariului verde, acest lucru nu este posibil.

Și asta din cauza faptului că mai toate au clase cu câte 30 de elevi sau mai mulți, care trebuie împărțiți în două, pentru a se respecta distanțarea de minimim 1 metru între elevi, iar spații de rezervă nu există.

Directorii din București cred că cel mai bine este ca la școală să ajungă fizic toți elevii din ciclul primar, cei de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a.

Dacă spațiile permit, la școală vor fi primiți și cei din clasele a V-a și a IX-a.

În acest scenariu galben, elevii bucureșteni vor învăța o parte dimineața, ceilalați după amiaza având fie aceiași învățători sau profesori, caz în care cadrele didactice vor primi permisiunea să aibă norme mai mari, fie se vor angaja noi cadre didactice.

O situație conflictuală se înregistrează în două mari colegii din sectorul 4, Mihai Eminescu și Șincai. Primăria a oferit alte spații de studiu, însă unii părinți și unele cadre didactice nu acceptă naveta între sedii aflate și la 7,8 stații de autobuz distanță.