Confidenţialitate

4 idei de amenajare a unei bucătării moderne (P)

O bucătărie modernă înseamnă în secolul XXI un spațiu amenajat în stil minimalist, luminos și care este dotat cu toate cele necesare unei persoane. Desigur, nevoile diferă de la o familie la alta, însă în general piesele de mobilier și electronicele și electrocasnicele trebuie să se îmbine armonios cu celelalte accesorii din încăpere.

Iată 4 idei de amenajare a unei bucatarii moderne și ce ar trebui să includă:

Alege piese de mobilier care să-ți permită să încorporezi electrocasnicele

Prima regulă este să nu aglomerezi bucătăria, ci să te limitezi la a alege mobilă simplă care, de preferat, să încorporeze mare parte din electrocasnicele mari. Corpurile pot masca cu succes frigiderul, cuptorul electric sau hota, astfel încât să câștigi cât mai mult spațiu. În ceea ce privește spațiile de depozitare de care este nevoie în orice bucătărie, pentru asta îți recomandăm să optezi pentru corpuri suspendate, care se prind de perete deasupra blatului sau a mesei.

Include tehnologia în bucătăria ta modernă

Un cuptor pe care să-l poți programa, un sertar termic pentru preîncălzire, păstrarea alimentelor calde și gătire lentă sau o unitate de păstrare a vinurilor încastrată sub blatul de bucătărie. Poate sună fantezist, însă există numeroase electrocasnice de ultimă generație cu care îți poți dota bucătăria astfel încât să o transformi în una 100% modernă. Găsești aici o gamă variată din care să alegi conform nevoilor tale. Poate ești o persoană care adoră cafeaua și îți dorești un nou espressor. Poți alege unul care râșnește boabele de cafea și prepară o licoare aromată și gustoasă. Sau unul care are inclus și un sistem de spumare a laptelui, pentru un cappuccino cremos în fiecare dimineață.

Optează pentru electrocasnice care să-ți facă viața mai ușoară

O bucătărie modernă ar trebui să includă dispozitive menite să-ți facă viața mai ușoară și să te ajute să duci un stil de viață sănătos. Doteaz-o cu un blender pentru cele mai delicioase smoothie-uri din fructe și legume proaspete, cu un cuptor cu aburi la care să gătești fără ulei sau cu o mașină de spălat vase, un produs tot mai popular de inclus în bucătăriile moderne. Astfel, chiuveta plină de vase după fiecare mic dejun și cină sau vesela și paharele în număr foarte mare care rămân de spălat după ce vin prietenii în vizită, toate acestea nu mai reprezintă o problemă. Te vei bucura mai mult de bucătăria ta atunci când tot ce trebuie să faci este să așezi farfuriile, tacâmurile, ceștile și chiar oalele în interiorul mașinii, să adaugi detergentul special și să apeși butonul programului de curățare.

Deși nu este specific neapărat bucătăriei, îți va fi de mare folos. Este vorba de un robot aspirator, care va strânge firmiturile de pe podea după fiecare masă și praful de peste tot din casă cu o simplă apăsare de buton. În plus, îl poți programa cu ajutorul aplicației instalate pe telefonul tău mobil.

Eficientizează spațiul în bucătăria ta de mici dimensiuni

În cazul în care bucătăria ta este de dimensiuni reduse, amenajarea se va face cu o și mai mare atenție. Pentru a economisi spațiu, alege scaune pliabile, pe care să le strângi atunci când nu mai ai nevoie de ele. Le poți depozita ușor într-un alt loc și scoate ori de câte ori îți sunt necesare. De asemenea, masa poate fi o poliță prinsă de perete, care să se rabateze cu ajutorul balamalelor. O bucătărie modernă înseamnă eficientizarea spațiului și utilizarea dispozitivelor menite să-ți facă viața mai ușoară și mai sănătoasă.

Bucătăria ta modernă va fi amenajată cu puține elemente de mobilier, electronice și electrocasnice alese în funcție de nevoile tale, cu gresie și faianță culori deschise și lumină naturală care va trece prin draperiile în nuanțe pastelate. Și poate cel mai important, te va face să te simți bine la tine acasă.

Foto: pixabay.com