4.500 de dosare depuse pentru acordarea stimulentului financiar

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că s-au depus până în prezent 4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a precizat că deja au fost făcute plăţile pentru aproximativ trei mii de solicitanţi, în valoare de aproape 9 milioane de lei.

Totodată, în cursul acestei luni, toţi solicitanţii eligibili urmează să primească stimulentul financiar pentru constituirea familiilor.

Edilul a mai precizat că prin acordarea de stimulente financiare tinerilor căsătoriţi, nou-născuţilor, copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi s-a propus contribuirea la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureștenilor.

„Este de datoria noastră, ca autoritate locală, să îi ajutăm pe bucureşteni, atât pe cei tineri, la început de drum, cât şi pe cei din categoriile vulnerabile”, a declarat Gabriela Firea.

Cererile pentru stimulentul privind integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap vor putea fi depuse începând cu data de 11 noiembrie.

„Facem precizarea că în cursul acestei luni toţi solicitanţii eligibili urmează să primească stimulentul financiar pentru constituirea familiilor”, anunţă reprezentanţii PMB.

Dosarele pentru obţinerea stimulentelor pentru nou născuţi se depun la ghişeele din strada Ştefan Cel Mare, precum şi la cele din strada Foişorului.

Pentru acordarea stimulentelor financiare pentru copiii cu dizabilităţi, depunerea dosarelor a început în data de 1 august 2017.

Depunerea dosarelor pentru obţinerea stimulentului pentru copiii cu dizabilităţi se face atât online, pe pagina www.dgas.ro, dar şi la ghişeele din Aleea Turnu Măgurele.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti şi Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, continuă programele de acordare a stimulentelor financiare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS