Confidenţialitate

4 din 10 români folosesc aparatul de aer condiționat aproape zilnic în perioada verii | AUDIO

Patru din zece români folosesc aparatul de aer conditionat aproape zilnic în perioada verii, iar mai bine de jumătate au în casă temperatura între 21 și 23 de grade. Sunt rezultatele unui studiu făcut de o companie energetică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproximativ o treime din locuințele din România au cel puțin un aparat de aer condiționat. Peste 40% dintre respondenții unui studiu spun că îl folosesc doar în zilele caniculare.

Într-un procent asemănător, românii au răspuns că îl folosesc zilnic în sezonul cald. Două treimi dintre respondenți au răspuns că aerul condiționat funcționează între o oră și 4 ore pe zi.

Pentru cei mai mulți participanți, temperatura la care se simt cel mai bine în locuință este între 21 și 23 de grade Celsius.

Peste 40% dintre români fac o verificare a aparatului de aer condiționat anual, 17% o dată la doi ani şi 23% „doar când este nevoie”.

Studiul a fost realizat de o companie energetică pe 1000 de persoane peste 18 ani în primele 3 luni ale anului cu o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Procesul electoral, suspendat luni în 22 de județe din țară din cauza oboselii și a caniculei. Procedurile urmează să fie reluate astăzi | AUDIO