Confidenţialitate

Procesul electoral, suspendat luni în 22 de județe din țară din cauza oboselii și a caniculei. Procedurile urmează să fie reluate astăzi | AUDIO

Procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe, din cauza oboselii și a caniculei: sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi sunt păzite de personal al Ministerului de Interne. Anunțul a fost făcut aseară de oficialii Poliției Române. Procedurile de predare a sacilor de vot ar urma să se reia în această dimineață. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În toată țara, în 22 de judeţe – deşi numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul buletinelor către locaţiile birourilor electorale”, a anunțat luni seară purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Motivul: oboseala şi canicula.

Odată suspendat procesul electoral, buletinele au fost puse sub paza reprezentanților din Poliţia Română, de la Jandarmerie şi la celelalte structuri ale Ministerului de Interne care aveau au drept atribuţii paza locaţiilor în care s-a votat. Încăperile în care se se află voturile au fost sigilate.

„Personalul Ministerului nu are acces în incinta în care sunt ţinute materiale electorale și nu participă la numărarea voturilor” a subliniat Georgian Drăgan într-o declaraţie de presă susţinută la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Potrivit acestuia, au fost transmise către structurile MAI dispoziţii clare să filmeze tot procesul, astfel încât totul să fie transparent.

De asemenea, Jandarmeria Capitalei a suplimentat efectivele pentru asigurarea măsurilor de pază şi protecţie la Biroul Electoral al Sectorului 1 încă de duminică seară.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr.1 din Sectorul 1 din Capitală a decis, aseară, reprogramarea operaţiunii de verificare şi centralizare a rezultatelor procesului electoral începând din această dimineață, de la ora 09:00. Au fost preluate în custodie sub pază militarizată materialele electorale utilizate de către secţiile nepreluate până în prezent, se precizează într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare împart continentul în două | AUDIO