35 de ani de la moartea lui Elvis Presley

Fanii lui Elvis Presley s-au strins la Graceland, reşedinţa pe care starul o deţinea în Memphis, pentru a comemora 35 de ani de la moartea artistului.

Organizatorii consideră că manifestarile din acest an dedicate lui Elvis vor fi cele mai urmărite dintre toate. In faţa vilei Graceland, fanii au la dispozitie un cort uriaş de 1.200 de locuri, dotat cu aer condiţionat.

O slujbă de pomenire a avut deja loc iar fanii vor putea să aprindă lumânări atit pe domeniul starului, cit si online, cu ajutorul unei aplicaţii speciale create pentru smartphone-uri.

Pe stadionul din Memphis, vaduva cintaretului, Priscilla, şi fiica lui, Lisa Marie Presley, vor participa la un concert sustinut de supravieţuitorii grupului lui Elvis. Vor fi interpretate piesele celebre ale ‘Regelui rock’n’roll-ului’ dar şi alte cântece aparţinând genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta – blues, gospel şi country.Mai multe obiecte care au aparţinut sau au avut o legătură cu viaţa şi cariera lui Presley au fost scoase la licitaţie. O pereche de ochelari de soare s-a vândut cu 22.500 de dolari, ceasul său din aur a fost achiziţionat cu peste 16.000 de dolari, iar revolverul Colt, folosit la antrenamentele de tir, s-a vândut cu aproape 14.000 de dolari.Au fost prezentate si citeva produse noi ale fundaţiei care administrează drepturile postume de imagine. Printre ele, păpuşa ‘Mr Potato Head’, îmbrăcata în stil hawaiian, un geamantan decorat cu chipul lui Presley si versiunea Elvis a unei păpuşi japoneze din gama Hello Kitty.Sex-simbolul anilor ’50, starul a murit pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente