Confidenţialitate

SONDAJ. Doar 3 din 10 români ar fi de acord cu închiderea supermarketurilor și hipermarketurilor în weekend | AUDIO

Doar 3 din 10 români ar fi de acord cu închiderea supermarketurilor și hipermarketurilor în weekend, așa arată un sondaj efectuat recent. Sondajul a indicat totodată că sunt și foarte mulți nehotărâți în această privință, peste 26 la sută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

85 la sută dintre români spun că au auzit de propunerea micilor comercianți ca marile magazine să fie închise la sfârșit de săptămână, după ora prânzului, arată un studiu efectuat de Reveal Marketing Research.

Potrivit sondajului, doar o treime dintre români ar fi de acord cu închiderea centrelor comerciale în weekend. Cei mai mulți sunt bărbați, cu venituri peste 8000 de lei.

Întrebați când preferă să meargă la cumpărături, doar o treime a ales weekendul, alți peste 30 la sută au spus că preferă să iasă la cumpărături în timpul săptămânii, iar alți peste 36 la sută afirmă că merg oricând au nevoie de produse.

Studiul a mai arătat că 90 la sută dintre români obișnuiesc să își facă cumpărăturile la supermarket sau hipermarket. Jumătate dintre cei chestionați aleg piețele, iar magazinele de cartier sunt preferate de peste 40 la sută dintre români.

Doar 14 la sută dintre români obișnuiesc să cumpere online. Studiul a fost efectuat online, în perioada 22-27 martie, pe un eșantion reprezentativ de 1003 respondenți cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Specialist în economie, despre închiderea supermarketurilor în weekend: „O petardă populistă aruncată în spațiul public” | AUDIO