250 de persoane protestează în faţa Guvernului, cerând demisia premierului Victor Ponta

Acesta e urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. În acelaşi dosar este vizat şi fostul ministru Dan Şova. DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Protestatarii de la Guvern au steaguri, portavoce şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum “Stop masacrării României, “La mulţi ani, Victor Ponta, cu executare”, “Klaus, scapă-ne de impostor”, “Ponta, nu mai sta, demisia”.

În acelaşi timp, manifestanţii strigă “Ponta, nu uita, puşcăria e casa ta, “Ponta la puşcărie”, “Jos, jos premier mincinos” și “Copy-paste”.

La fața locului sunt mobilizate forțe ale Jandarmeriei.

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia lui Victor Ponta, considerând că este o “situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Victor Ponta a replicat că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS