Confidenţialitate

25 de agenți rutieri din Sibiu sunt bănuiți de luare de mită. Banii ar fi ajuns ca sponsorizare la echipa de fotbal a IPJ

Agenții rutieri fi luat bani de la peste 100 de șoferi ca să nu fie amendați, iar banii ar fi ajuns drept sponsorizare pentru echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

107 şoferi care au încălcat legea în trafic ar fi dat mită unui număr de 25 de agenți de politie rutieră, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Agenţii sunt suspectaţi că, în mod repetat, și-ar fi încălcat atributiile de serviciu.

Din 2019 până în prezent, au pretins şi au primit mită între 50 şi 500 de lei, foloase materiale sau alte servicii.

În schimb, polițiștii rutieri ar fi dat amenzi mai ușoare unor șoferi sau nu i-ar fi sancționat deloc, deși în unele cazuri șoferii ar fi trebuit să rămână fără dreptul de a conduce.

Astfel au fost întocmite procese verbale cu date nereale, ba chiar în unele cazuri agenții rutieri au făcut fals în acte semnând în numele conducătorilor auto.

Au fost și perchezitii în cazul celor 25 de agenţi rutieri suspectaţi de luare de mită, iar procurorii au dispus urmarirea penală în cazul lor.

Banii primiți mită de la șoferi ar fi ajuns la echipa de fotbal a Inspectoratului de Politie județean Sibiu, prin contracte de sponsorizare cu diferite sume de bani în contul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor.

Dosarul a fost înregistrat în februarie 2019, dar iniţial era efectuată urmărirea penală “in rem” doar pentru fapte nu și pentru persoane.

Totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere şi trei ordonanţe de predare înscrisuri şi medii de stocare.