Confidenţialitate

24 de ostatici au fost eliberați din Fâșia Gaza

24 de ostatici au fost eliberați vineri seara – 24 noiembrie 2023 – din Fâșia Gaza, după ce Hamas anunțase eliberarea primilor 13, în urma armistițiului dintre gruparea teroristă și Israel.

UPDATE. 18:13. Crucea Roșie confirmă că 24 de ostatici au fost eliberați din Fâșia Gaza

Știre inițială: Hamas a eliberat primii 13 ostatici israelieni

Hamas a eliberat primii 13 ostatici israelieni, în urma armistițiului dintre gruparea teroristă și Israel. Oamenii au fost preluați în Egipt de către organizația umanitară Crucea Roșie. Vă reamintesc luptele se vor opri timp de patru zile, timp în care Hamas ar trebui să elibereze 50 de ostatici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Toți cei 13 ostatici israelieni au fost eliberați, anunță biroul premierului israelian citat de CNN. Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunțase că va supraveghea eliberarea acestora din centrul de comandă al Forțelor de Apărare Israeliene de la Tel Aviv.

Primul grup eliberat a fost predat Crucii Roșii cu destinația Egipt. Nu se știe momentan identitatea lor, însă presa internațională scrie că cel mai probabil este vorba despre copii și femei.

În contrapartidă, şi Israelul va elibera 39 de prizonieri, 24 de femei și 15 tineri.

Schimbul vine în contextul armistițiului dintre Hamas și Israel. Acordul prevede încetarea focului pentru 4 zile, eliberarea ostaticilor și a prizonierilor. Iar 200 de camioane încărcate cu medicamente, carburanți și alimente vor putea intra în Gaza prin punctul de trecere Rafah în fiecare dintre cele patru zile.

Liderul Hamas spune că gruparea se angajează să respecte termenii armistițiului, atât timp cât Israelul va face același lucru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primele elicoptere Black Hawk au ajuns în România. Vor fi folosite pentru cele mai dificile misiuni maritime și terestre | AUDIO + FOTO