Confidenţialitate

Primele elicoptere Black Hawk au ajuns în România. Vor fi folosite pentru cele mai dificile misiuni maritime și terestre | AUDIO + FOTO

România a primit primele patru elicoptere Black Hawk din cele șase achiziționate recent. Aeronavele au intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din MAI. Elicopterele pot participa la cele mai grele misiuni maritime și terestre, și pot interveni inclusiv pe timp de noapte. Andrei Stefan

În următorii patru ani, 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricație poloneză vor fi furnizate României, în urma semnării recente a unui acord-cadru.

Aeronavele vor fi folosite în intervenţii de stingere a incendiilor, misiuni de căutare-salvare, inclusiv pe mare, pentru transport de personal, materiale şi echipament medical, dar și la evacuarea a până la patru pacienţi în stare critică.

În luna ianuarie și polițiștii vor avea un astfel de elicopter pentru controlul traficului, spune ministrul afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

România devine astfel al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de exportatorul  polonez de echipamente de apărare PZL Mielec.

Valoarea contractului pentru aceste elicoptere este de aproape 270 de milioane de euro fără TVA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Departamentul pentru Situații de Urgență