Confidenţialitate

2 proiecte de peste 100 de milioane de euro, din fonduri europene, în portul Constanța vor îmbunătăți circulația mărfurilor pe transportul maritim, rutier, feroviar și pe barje | AUDIO | GALERIE FOTO

Constanța, cel mai mare port de containere de la Marea Neagră, are de acum încă două facilități în urma unor investiții făcute de autoritățile din Dubai în colaborare cu statul român. Un terminal Ro-Ro și un altul pentru mărfuri agabaritice. Sunt proiecte de 115 milioane de euro din fonduri europene obținute prin Ministerul Transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noile terminale din portul Constanța vor îmbunătăți circulația mărfurilor pe transportul maritim, rutier, feroviar și pe barje. Noul terminal Ro-Ro va opera navele care transportă camioane cu marfă.

„Va deservi fluxul de mărfuri care vor veni din Turcia și din Georgia, dar care nu se vor opri doar în România ci vor ajunge atât în centrul Europei cât și în zona Mării Baltice”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la inaugurare.

Pentru eficientizarea tranzitului de marfă, operatorul portuar a achiziționat un scanner performant, potrivit directorului Cosmin Cârstea: „Avem un scanner care funcționează acum și are o capacitate de 60-70 scanări pe oră, Capăacitatea de scanare a portului Constanța, la scanerul existent acum este undeva între 4 și 5 scanări pe oră”.

Directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu a explicat că acest scanner: „Va fi utilizat de către Autoritatea Vamală. În paralel, în acest an vor fi montate altre trei scannere la fel de performante. În total vom avea, până la mijlocul anului viitor, patru astfel de scanere”.

Primele nave care vor aduce autotrenurile cu marfă în noul terminal RO-Ro din portul Constanta Sud Agigea vor ajunge în luna iunie cu o frecvență săptămânală.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Submarin destinat transportului de droguri, confiscat de carabinieri în timpul unei investigații care viza o rețea de traficanți condusă de 2 frați albanezi | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO