Confidenţialitate

Submarin destinat transportului de droguri, confiscat de carabinieri în timpul unei investigații care viza o rețea de traficanți condusă de 2 frați albanezi | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO

În Italia, carabinierii italieni au confiscat un submarin telecomandat destinat transportului de droguri. Descoperirea surprinzătoare a fost făcută în timpul unei investigații la Torino, care-i viza pe administratorii unor spălătorii auto. În realitate, aceștia gestionau plantații de marijuana. Reţeaua era condusă de doi fraţi albanezi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Submersibilul radiocomandat era pregătit să transporte drogurile care veneau din America de Sud. Nu fusese încă folosit, dar era testat pe lacul Grande di Avigliana, în regiunea Piemont, din nordul Italiei.

Micul submarin – care fusese proiectat de traficanți – putea fi pilotat de la distanță, evitând astfel controalele și frontierele.

Carabinierii și polițiștii au descins simultan în Torino, Frosinone și pe teritoriul albanez, facând percheziții inclusiv în închisori.

Ancheta, denumită „Car wash” din cauza implicării celor din spălătoriile auto, a dezvăluit o rețea de trafic de droguri cu o bază logistică în provincia Torino, unde un bărbat de 62 de ani a fost prins cu 200 de kilograme de droguri.

Activitatea rețelei italo-albaneze se întindea însă în Europa și America de Sud. Traficanții aprovizionau piața de droguri din Italia cu cantități mari de cocaină, hașiș și marijuana. Organizația opera între Ecuador, Belgia, Franța, Spania și Italia.

Rețeaua italo-albaneză era pregătita acum să urmeze o rută mai sigură pe mare, folosind submersibilul radiocomandat.

Sursa foto: Captură foto / X / Arma dei Carabinieri

Citește și: Raport OMS: 4 din 10 decese raportate la nivel european sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Consumul de sare ar trebui redus, atrag atenția specialiștii | AUDIO