19 plângeri penale împotriva jandarmilor, după apelul procurorilor militari

Procurorii militari au primit, până duminica după-amiază, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de protestatarii prezenţi la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei.

De asemenea, procurorii militari fac apel la participanţii protestului de vineri seară, care au fost răniţi sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală, afirmă surse judiciare.

Procurorii militari s-au autosesizat după violenţele de la protestul de vineri din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua şi toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie, pe care le va reuni într-un singur dosar.

Totodat[, mai mulţi participanţi la protestul de vineri din Piaţa Victoriei s-au dus sâmbătă şi duminică la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a obţine certificate medico-legale.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS