Confidenţialitate


15 decembrie, ziua internaţională a ceaiului


15 decembrie, ziua internaţională a ceaiului

La 15 decembrie, an de an, omenirea celebrează ziua internaţională a ceaiului.

Doar apa depăşeşte această licoare în clasamentul celor mai populare surse de hidratare la nivel mondial.

Proprietăţile terapeutice ale infuziilor de plante au fost descoperite în urmă cu 6 milenii, când ceaiul făcea parte din consumul zilnic al locuitorilor din Birmania şi Thailanda.

În anul 1610, venind dinspre Asia, o corabie olandeză a adus pentru prima oară frunze de ceai în Europa. Costurile ridicate de livrare au făcut ca multă vreme ceaiul să fie “băutura oamenilor bogaţi”.

În 1890, sir Thomas Lipton i-a scăzut preţul, eliminând intermediarii din piaţă.

Ceaiul a devenit mai apoi o băutură accesibilă pentru toate categoriile sociale.

La începutul anilor 1900, în SUA a apărut ceaiul rece, o afacere foarte profitabilă. Cam tot atunci au fost create şi practicele pliculeţe de ceai.

 


Ultimele stiri
Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO

Colindul dubaşilor, unul din cele mai vechi obiceiuri de Crăciun din Banat | AUDIO

Cele mai bune filme pe care să le vezi de Crăciun | VIDEO

În Bucovina, măștile populare animă aproape toate obiceiurile de iarnă

Obiceiuri de Crăciun în Muntenia. Brezaia și jocul ursului

Obiceiuri de Crăciun, în Moldova. Îmblânzirea anului ce vine și a „Urșilor de la Comănești”. Alungarea duhurilor rele…

Obiceiuri de Crăciun, în Crișana. Prin ce se deosebește Turca din Bihor față de cea din alte zone…

Obiceiuri de Crăciun, în Oltenia. Ce presupun Viflaimul din Dolj, Vasilca și scormonitul în foc | AUDIO