Confidenţialitate

13.00: Ultima ședință de Guvern din 2018. În ajunul acesteia, șeful PSD a cerut, din nou, ordonanța privind amnistia și grațierea

După ora 13.00, Guvernul ar urma să se reunească în ședință. Este ultima din acest an. Pe ordinea de azi apar mai multe proiecte (inclusiv unul legat de alegerile pentru Parlamentul European), dar nu și proiectul de Buget pentru 2019.

Ora exactă la care cabinetul de miniștri se va reuni depinde, însă, de încheierea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării – CSAT, convocate de șeful statului la Palatul Cotroceni de la ora 12.00.

Liderul PSD i-a cerut joi seară, încă o dată, ministrului Tudorel Toader, o ordonanță de urgență privind Justiția. Liviu Dragnea, pentru Antena 3:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o discuție informală cu presa, că nu va accepta un proiect de ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere dacă acesta nu este asumat de ministrul Justiției.

Doamna premier a spus că nu a văzut până acum un astfel de proiect, iar ministrul Tudorel Toader i-a spus că nu are un astfel de act normativ.

Ce spunea Tudorel Toader, la întâlnirea cu jurnaliștii de joi, 27 decembrie 2018:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să amintim: premierul Viorica Dăncilă a spus că îi va solicita o întrevedere președintelui Klaus Iohannis pentru a discuta despre recenta remaniere.

Șeful statului a refuzat înlocuirea a doi miniștri – la Dezvoltare și Transporturi – dar  Curtea Constituțională a stabilit că e dreptul premierului să schimbe ce miniștri vrea.