Confidenţialitate

113 unităţi de învăţământ din Timiş încep semestrul doi în scenariul roşu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a hotărât, sâmbătă, ca din 219 unităţi şcolare ale judeţului să se înceapă semestrul doi în scenariul roşu în 113 dintre acestea, 88 de astfel de unităţi fiind în municipiul Timişoara.

În scenariul galben vor începe semestrul 61 de cămine şi cluburi pentru copii, grădiniţe, şcoli primare şi clase terminale de gimnaziu şi liceu, iar 35, după scenariul verde.

CJSU Timiş a mai hotărât ca în două unităţi de învăţământ (grădiniţe) din Timişoara şi satul Pesac, unde au fost identificate şi confirmate cu COVID cadre didactice şi personal angajat, să fie suspendată activitatea faţă în faţă şi să rămână în scenariul online.

Totodată, la Şcoala Gimnazială Parţa, toate activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul online.

După 21.646 de teste RT-PCR (12.037 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.609 la cerere), sâmbătă au fost anunțare 2.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Potrivit datelor comunicate azi de autorități, Timiș are cel mai mare coeficient al infectărilor cumulate la 14 zile: 3,38.