Confidenţialitate

Un anarhist american urmărit internaţional a fost prins la Bucureşti

Anarhistul american ar fi fondat un grup care susţine ideologia supremaţiei albe şi ar fi organizat tactici de luptă şi violenţă împotriva unor participanţi la mitinguri politice în California şi alte state americane.

Americanul prins în Bucuresti de luptătorii SIAS are 33 de ani ar fi înfiintat un grup pregătit de luptă care militează pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie a rasei albe.

Bărbatul ar fi condus antrenamente de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării si ar fi participat la două mitinguri politice în California în perioada 2016 – 2018, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, care nu au susţinut ideologia organizaţiei.

De asemenea, împreună cu alţi membrii ai grupării, americanul ar fi postat online videoclipuri cu aceştia, în timpul pregătirii militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini în care agresau persoane la întrunirile politice, însoţite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremaţie a rasei albe.

Era dat în urmarire internațională pentru revoltă şi conspiraţie la revoltă, transmite Poliţia Română.

Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a decis să-l aresteze în vederea extrădării.

În prezent, cetăţeanul american este încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei.

Citește și: Inginerii unei firme aparent inofensive, NTC Vulkan, lucrează de fapt pentru armata şi agenţiile ruseşti, arată o amplă anchetă jurnalistică