Confidenţialitate

Ziua Psihoeducației, marcată simultan la București, Iași, Cluj Napoca, Constanța, Oradea, Sibiu, Slatina și Timișoara

Psichology Hub, comunitate de psihologi și psihoterapeuți care dezvoltă împreună o serie de programe educative, de conștientizare socială și de dezvoltare personală accelerată, anunță prima ediție a Zilei Psihoeducației, pe 22 martie 2019.

Evenimentul va fi marcat prin intermediul unei dezbateri în jurul temei Drepturile personale și va avea loc în București, la Biblioteca Ion Creangă, Dimitrie Cantemir și Emil Gârleanu, precum și în cadrul bibliotecilor județene din Iași, Cluj Napoca, Constanța, Oradea, Sibiu, Slatina și Timișoara.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Participanții sunt invitaţi să se implice activ, alături de psihologii și terapeuții de la Psichology Hub, în dezbaterea unor subiecte precum dreptul la propriul spațiu și timp, dreptul la fericire, dar și dreptul de a spune nu știu.

“Drepturile personale” sunt un concept ce are la bază Declarația Universală a Drepturilor Omului, structurat în lucrările sale de către Dr. Edmund Bourne, psiholog și cercetător internațional. Tema propusă este motivată de practica de cabinet a specialiștilor din comunitatea Psichology Hub, conform căreia oamenii din societatea românească își cunosc prea puțin drepturile personale, ceea ce-i afectează atât la nivel individual, cât și la nivel social.

‘’Astăzi încă există oameni care nu beneficiază de psihoeducație, să înţeleagă şi să înveţe cum să gestioneze anumite dificultăți cu care se confruntă. Există lucruri pe care părinţii, bunicii, persoanele mature din viaţa noastră nu le cunosc. Aceştia nu au cunoştinţele necesare pentru a ne învăţa şi ajuta să depăşim anumite blocaje sau să ne creăm propriul nostru echilibru interior. Comunitatea noastră își propune să reprezinte o primă etapă în procesul de vindecare a celor care ne vor cere ajutorul, indiferent de problema sau tulburarea pe care o întâmpină.

Odată conștientizate și însușite, drepturile personale generează o schimbare de atitudine atât în raport cu propria persoană, cât și cu ceilalți din comunitate, îmbunătățind astfel calitatea vieții și relaționarea cu cei din jur. Ziua Psihoeducației reprezintă un prim demers în obiectivul nostru de a îi ajuta pe ceilalți”, explică Monica David, fondator Psichology Hub.