Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne – VIDEO

Cei dornici să se familiarizeze cu specificul activităţilor M.A.I. vor avea ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale joi, 31 mai, între orele 08.00 – 13.00, la cea de a X – a ediţie a „Zilei Porţilor Deschise”, organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

Copiii, şi nu numai, vor avea posibilitatea de a vizita și interiorul clădirii – sălile de festivități, balconul care marchează începutul democraţiei postbelice în România.

Totodată, în parcarea sediului M.A.I., vor fi expuse autovehicule şi mijloace specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne vor avea ocazia să cunoască oferta educaţională a unităţilor de învăţământ, iar studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor fi în măsură să prezinte detalii celor care vor să urmeze o carieră de poliţist, jandarm, pompier, arhivist.

Copiii și adulții sunt aşteptaţi în intervalul 08:00 – 13:00 la sediul instituţiei din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A. Pentru accesul în clădirea Ministerului Afacerilor Interne, copiii peste 14 ani și adulții trebuie să prezinte la intrare documentul de identitate.

Invitat special la Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne este Andra Gogan, care pregătește un spectacol pentru cei mici.

Evenimentul este susținut de Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS