Confidenţialitate

Ziua Națională a României, sărbătorită în Dobrogea alături de comunitățile etnice din zonă | FOTO

Ziua Națională a României este sărbătorită în Dobrogea întotdeauna alături de comunitățile etnice din această zonă. Autoritățile locale invită, de fiecare dată, la ceremoniile publice, pe reprezentanții tuturor celor 18 minorități care trăiesc în armonie în județele Constanța și Tulcea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Constanța, de Ziua Națională, de la tribuna oficială nu lipsesc niciodată reprezentanții comunităților etnice.

„Vorbeam de armonie, vorbeam de traiul unitar în care noi, pe aceste meleaguri, ne-am obișnuit să existăm”, a transmis, prefectul de Constanța, Silviu Coșa, miilor de participanți la festivități.

Cu stegulețe tricolore în mână, câțiva reprezentanți ai minorităților locale ne-au transmis în timpul paradei militare, urări de Ziua Națională a României:

„Anton Antoniadis, președintele comunității elene din Constanța, vicepreședinte al Uniunii Elene din România, urează <<La mulți ani, România>>”.

„Mă numesc Petre Lucian, consilier pe probleme de minorități, președintele Partidei Romilor la municipiul Constanța. La mulți ani, România!”

„Sunt Artion Nicolae, președintele rușilor lipoveni din Constanța. La mulți ani, România”.

Mulți dintre liderii comunităților etnice din Constanța dețin și funcții publice. Semiran Abdurefi este consilier județean: „Reprezint comunitatea tătară din Dobrogea, fiindcă acest tărâm este tărâmul naționalităților și vă urez astăzi, în zi de sărbătoare, La mulți ani, români, La mulți ani, România”.

„Mă numesc Senol Ali, sunt etnic turc, subprefect al județului Constanța. La mulți ani, România!”

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: 1 Decembrie, la România în Direct. Doamna Nina, plângând, despre dorul de țară: „E bun și jambonul, dar nu se compară nimic cu sarmalele cu o mămăligă și o țuiculiță” | VIDEO