Confidenţialitate

Ziua Națională: 9 din 10 români din diaspora spun că pentru ei este important să râmână conectați cu rudele din România

Chiar dacă sunt plecați peste hotare, românii din diaspora caută să rămână la curent cu ce se întâmplă în țară. Ascultă muzică românească și caută rețete de mâncare românească: sarmale, gogoși și mămăligă. Sunt concluziile unui studiu Google dat publicității de 1 Decembrie.

9 din 10 români din diaspora afirmă că pentru ei este important să râmână conectați cu rudele din România, cu ajutorul tehnologiei și internetului.

Peste 70% dintre cei chestionați, mare parte plecați în Italia, Spania, Germania și Marea Britanie, spun că urmăresc conținut românesc de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Rețele românești sunt foarte căutate de românii plecați în străinătate.

Sarmalele sunt cele mai populare, apoi urmează gogoșile, ardeii copți, plăcinta cu mere, salamul de biscuiți și, bineînțeles, mămăliga.  

Aproape 60% ascultă muzică românească, peste 50% citesc publicații pnline din țară, iar aproape 90% urmăresc videoclipuri online în limba română.

Foto: Shutterstok

Citește și: Reportaj: „Dacul” din Vâlcea care salvează de la dispariție casele bătrânești. „Iubesc să fac asta, trebuie să ai foarte multă răbdare” | AUDIO