Ziua Marinei la Constanţa, cu parade şi jocuri marinăreşti

Mii de militari ai Forțelor Navale Române, dar și ai forțelor NATO, vor participa, cu zeci de nave și aeronave, la festivitătile de Ziua Marinei, de la Constanta. Grandiosul spectacol naval va fi urmărit de cel puțin 10.000 de turiști și localnici, așteptați de organizatori pe Faleza Cazinoului de pe malul mării transmite – corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Toate evenimentele de Ziua Marinei sunt dedicate navei-școală „Mircea”, care a împlinit, anul acesta, 80 de ani de când servește Fortele Navale Române.

Sărbătoarea începe cu ridicarea uriașului drapel românesc și salutul cu cele 21 de salve de tun de pe mare. In spectacolul naval vot fi introduse noi secvente de luptă, spune colonelul Corneliu Pavel de la Marina Militară.

Vom avea nave militare străine prezente la Ziua Marinei române. Avem și militari din SUA, Ucraina și din Italia în Garda de Onoare care va defila pe Faleza din Constanța.

Demonstrațiile navale sunt așteptate cu sufletul la gură, mai ales de către copii. Spectacolul naval, observat de pe faleză, va avea scene de luptă împotriva unor amenințări pe mare, cu scafandri, cu parașutiști, ambarcatiuni rapide inamice care vot ataca uscatul dar și infanteriști care vor trage cu mitralierele contraatacând de pe uscat. Iar din cer vor reacționa.

Aeronavele Mig 21 LanceR, F16, ale părții române, dar și aeronave ale partenerilor italieni și americani, Eurofighter și P8 Poseidon”.

Au fost pregătite și jocuri marinărești, iar în portul Tomis Sindicatul Liber al Navigatorilor va organiza, după amiază, concursurile pentru marinarii civili.

Spre seară, fanfara militară a Marinei Române va concerta pe faleza Cazinoului după care, împreună cu marinarii militari, se vor retrage cu torțe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS