Ziua Copilului: Evenimente speciale, concursuri, ateliere și expoziții, organizate în toată țara

Evenimente speciale, concursuri, spectacole, ateliere și expoziții, organizate în toată țara de Ziua Copilului. Pentru prima dată, 1 iunie este zi liberă pentru angajații de la stat.

La Oradea, are loc prima ediție a Kids Fest. Cele două curți ale Cetății Oradea sunt amenajate special pentru copii. Muzeele din cetate sunt deschise pe parcursul zilei, accesul făcându-se fără bilet. Intrare gratuită astăzi și în muzeele aflate în administrarea Complexului Curtea Domnească din Târgoviște.

În județul Harghita, autoritățile le-au pregătit copiilor spectacole, activități de echitație și demonstrații de ciclism.

Numere de magie și teatru de păpuși sunt doar câteva dintre evenimentele la care sunt așteptați copiii din județul Hunedoara.

La Iași, Universitatea Cuza îi invită pe cei mici să devină pentru o zi “detectivi de plante și animale” în Grădina Botanică, unde vor fi organizate expediții de recunoaștere a broaștelor și șerpilor, trasee de interceptare a fluturilor, cărăbușilor și albinelor, precum și câteva lecții de limbaj al ciripiturilor de dragoste și război.

La Constanța, azi se inaugurează Baby Zoo, un loc special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, unde copiii vor putea interacţiona cu animalele.

La Ploiești, se desfășoară o paradă a costumelor și dansurilor organizată după modelul carnavalului de la Rio, în vreme ce la Sibiu, copiii vor putea meșteri jucării tradiționale în Muzeul în aer liber.

În București, Parcul Cișmigiu devine Cișmigiul Copiilor – este locul în care sunt organizate spectacole de dans și concerte, iar în Herăstrău, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald. RATB pune în mișcare Tramvaiul Copiilor, unde voluntari și bibliotecari le vor citi celor mici povești.

 

 





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS