Confidenţialitate

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, sărbătorită în acest week-end ( AUDIO )

 Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, sărbătorită duminică, aduce o serie de evenimente în țară, dar și în capitală în acest week-end.

Antrenamentele au început astăzi în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor din București.

Pasionații de aviație pot merge mâine, la Otopeni, la Ziua Porţilor Deschise din cadrul Bazei 90 Transport Aerian „Gheorghe Bănciulescu”.

Pentru public s-au pregătit evoluţii ale elicopterelor IAR-330 Puma şi ale aeronavelor Spartan și Hercules, începând cu ora 9:00.

O oră și jumătate mai târziu, la Câmpia Turzii, sunt programate zboruri demonstrative cu aeronave civile şi militare, exerciţii aeriene tactice, lansări de paraşutişti şi va fi organizată o expoziţie de aeronave.

Alexandra Gavrilă, EUROPA FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ziua Porților Deschise va fi sărbătorită și la Muzeul Naţional al Aviaţiei Române din București, unde puteți admira tot mâine, între orele 10.00 și 17.00 avioane militare, tehnică de artilerie antiaeriană, rachete sol-aer sau machete.

Aviatorii militari români vor depune coroane de flori duminică dimineață, începând cu ora 9:00 la Monumentul Eroilor Aerului din capitală.

În timpul ceremoniei vor evolua aproximativ 25 de aeronave militare.

Potrivit Statului Major al Forțelor Aeriene, pe parcursul acestor zile veți putea admira aeronavele militare atât din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, cât și din cea a Serviciului Român de Informații și a Școlii Superioare de Aviație Civilă.

Misiunea Forţelor Aeriene Române constă în apărarea spaţiului aerian naţional.

sursa foto: bzi.ro