Ziua Americii, sarbatorita la Bucuresti

La Bucuresti festivitatile au fost organizate în avans, printr-o recepţie la reşedinţa ambasadorului american, la care au luat parte peste 2000 de politicieni şi oameni de afaceri.

Deşi a plouat în câteva reprize, vremea nu a stricat petrecerea.

Insarcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a vorbit în discursul său, despre criza politică de anul trecut din România, dar şi despre progresele înregistrate între timp.

Anul trecut, de 4 Iulie, România traversa o criză politică pe care sunt sigur că ne-o amintim bine cu toţii. În anul care a trecut, principala noastră preocupare a fost protejarea instituţiilor democratice ale acestei ţări şi susţinerea statului de drept. Am subliniat constant importanţa valorilor democratice şi vom continua să facem acest lucru’, a spus Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al ambasadei SUA.

‘România a înregistrat progrese extraordinare în lupta împotriva corupţiei, în asigurarea existenţei unor instituţii independente şi crearea unei societăţi în care toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii’, a spus reprezentantul Statelor Unite ale Americii în România.

La festivitate au participat printre altii premierul Victor Ponta, l Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Oana Hăineală, președintele CSM, Mircea Geoană si consilierul Iulian Chifu.