Confidenţialitate

Zilele Recoltei la Obor, cu Maria Dragomiroiu – AUDIO

Belșug la tarabe și furnicar de oameni. Au fost Zilele Recoltei la Obor! Bucureșteni din toate cartierele s-au adunat cu mic, cu mare, la ceas de sărbătoare!

Oamenii și-au ales proviziile de toamnă, apoi s-au prins în horă și au petrecut cu vin, mici, must și pastramă! Așteptată de mii de oameni, cântăreața de muzică populară Maria Dragomiroiu a fost vedeta weekendului trecut, în Obor!

Pe ritmurile unui taraf, cumpărătorii au umplut încă din zori Piața Obor. Recolta a fost bogată, așa că au avut de unde alege. Piața arată ca paleta plină de culoare a unui pictor:  ardei verzi, roșii, vinete lucioase, dovleci portocalii, gogoșari grași, conopidă și ceapă roșie legată în funii.

Însă cine a vrut să-și facă piața în acorduri muzicale și cu negustori îmbrăcați în straie populare… a plătit și atmosfera de sărbătoare! Strugurii, ardeii capia, gogonelele și varza au fost mai scumpe de zilele recoltei. Chiar și așa, bărbații au tras din greu de sacoșele menite să umple într-o singură zi o cămară întreagă.
Mulți dintre care cei sperau să cumpere mai ieftin și-au înecat amarul… în bere și s-au prins în horă. Doar le cânta Maria Dragomiroiu!

Iar la final, cei cărora le-au mai rămas niște bani prin buzunar, au dat roată grătarelor. S-au răsfățat cu mici și bere. La terasă mirosea amețitor a pastramă rumenită peste care grataragiul a aruncat neglijent un strop de mujdei.
Gospodinele au învârtit sârba, apoi au concurat pentru săculeți cu cartofi și instrumente de gătit. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.