Zilele Bucureștiului la Sala Dalles cu spectacole cu intrarea liberă

De Zilele Bucureștiului sunt programate o serie de spectacole cu intrarea liberă, in limita locurilor disponibile, la Sala Dalles între 13 și septembrie.

Toate piesele sunt programate seara, după ora 19, și aduc pe scenă, printre alții, pe Magda Catone, Adrian Păduraru, Gabriel Fătu, Adriana Trandafir și Cristina Drăghici.

Programul spectacolelor cu intrarea liberă

Miercuri, 13 Septembrie 2017 ora 19.00 la Sala Dalles – Sarmale cu dragoste de Ivona Boitan

Spectacol de teatru cu Magda Catone si Nicodim Ungureanu.
Un el si o ea, trecuti de prima tinerete, cu un istoric personal bogat in deceptii, se cunosc in sala de asteptare a unui cardiolog. Pe langa boala de inima ii uneste pasiunea pentru fumat, pentru sarmale si ideea ca in viitor nu-i asteapta niciun Fat Frumos sau Ileana Cosanzeana. Satui sa mai astepte, se multumesc unul cu altul.
„Sarmale cu dragoste” este o comedie romantica, in care iubirea se poate bucura de happy end si tine pana la adanci batraneti. Desi se ciorovaie, cei doi se sustin, se ocrotesc si cel mai important, „asteapta” impreuna. Diuncolo de replicile amuzante piesa este o invitatie de a ne trai viata si de a ne bucura de ea, farar sa-i cerem perfectinea si farar s-o raportam la un model ideal.
Mizam pe o ora si zece minute de relaxare si o stare buna la final. Este practic un elogiu adus cuplurilor care desi incercate, raman impreuna.

Joi 14.09.2017, ora 16.00 – Sala Dalles „O noapte furtunoasa!”

Teatrul Principal prezintă „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, într-o montare clasică, cu actori consacrați, dar și cu tineri din noua generație, o versiune fără efecte speciale care respectă atât textul autorului, dar și însuși autorul.
Un spectacol mereu actual, plin de umor și adevăr, ideal pentru iubitorii de comedie si, mai ales, pentru tinerii care „se întâlnesc” cu Caragiale în programa școlară…
Adrian Păduraru
Gabriel Fătu
Neculai Predica
Razvan Ilie
Cristina Drăghici / Simona Grumezea
Răzvan Ilie
Raphaela Lei / Doina Teodoru
Ionuț Iftimiciuc / Ștefania Dumitru
Regia: Teodora Câmpineanu

Joi, 14 Septembrie 2017 ora 19.30 la Sala Dalles – DOI PE-O BANCĂ

O poveste emoționantă în care adevărurile se dezvăluie greu, dureros, cu intensitate.
Regizorul Emanuel Pârvu propune publicului de la Metropolis un alt spectacol – aceeași piesă, același decor, într-o distribuție remarcabilă, doi mari actori ai scenei românești, Tania Filip și Florin Zamfirescu, în avanpremiera „Doi pe-o bancă”, de Aleksandr Ghelman.
După succesul din anii trecuți în care doi tineri și foarte talentați actori, Adela Popescu și Mihai Bendeac au umplut sălile Teatrului Metropolis, propunându-ne o poveste ce a creionat universul emoțional al unei vârste la început de viață, Teatrul Metropolis vă invită să imaginăm impreună un arc peste timp de această dată fiind martorii unui scenariu ce sintetizează, în aproximativ două ore, toată gama de emoții pe care o traversează un cuplu ce face cunoștintă într-un parc.
Povestea capătă alte dimensiuni, personajele au altă vârstă, iar întâlnirea și trăirea lor e expresia experienței unui cuplu care a traversat deja o bună parte din viață.
Într-un mod subtil și discret mulți dintre noi s-ar putea recunoaște cel puțin într-una dintre situațiile asemănătoare din viață. Căci „Doi pe-o bancă” e farâma de adevăr al fiecăruia sau măcar rodul unui sensibil monolog interior pe care l-am imaginat cândva.

Vineri, 15 Septembrie 2017 ora 19.00 Sala Dalles – Mă mut la mama!

Doi frați, cu vârste apropiate de 30 de ani, unul părăsit de soție, iar celălalt înșelat de iubită, hotărăsc să se reîntoarcă acasă la mama, pentru a continua să traiască partea cu copilăria. Mama,văduvă fiind, deși e singură în casă, are un iubit…. L-a cunoscut la facultate, mama e STUDENTĂ!!!
Când apar băieții acasă, apar și conflictele. În primul rând apar gelozii pe dormitor, fiecare are senzația că „mămica” îl iubește mai mult pe celălalt, iar ideea că mama are un iubit, că și ea are dreptul la dragoste, la viață, e de neconceput, în mintea celor doi: Mama este MAMA. Și atât!!! …..
O comedie tristă, o poveste veselă, optimistă, dar cu accente tragice, o bucațică ruptă din viața de familie a noastră, a tuturor, despre ceea ce ar putea însemna o familie fericită…. Sau, drumul spre idealitate atunci când speranța te învață să trăiești frumos și să te bucuri de fiecare clipă! Multe răsturnări de situație, fiecare încearcă să își marcheze teritoriul, dar, de fiecare dată, cu răbdare și toleranță, cu nervii întinși, dar și cu mult umor, totul se poate rezolva….
Distribuția:
Adriana TRANDAFIR – mama
Andreas PETRESCU – Andrei (fratele mai mare)
și
Gabriel FĂTU – Gabriel (fratele cel mic)
Scenografia: Iuliana GHERGHESCU
Regia: Gelu COLCEAG

Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 ora 16.00, Sala Dalles – Fata moşului şi fata babei

O poveste care ne păstrează viu gândul că …undeva, …cândva, se va împlini zicala: “…după faptă şi răsplată”
Un spectacol plin de invatminte si povete despre doua fete: una buna la inima si muncitoare, care pana la urma, datorita frumusetii sufletului ei ajunge sa-si gaseasca fericirea si una rea, mincinoasa si zgarcita, care ajunge sa fie mancata de balauri, din cauza comportamentului ei negativ.
Adaptare dupa povestea lui Ion Creanga cu acelasi nume. Spectacol interactiv cu papusi si actori la vedere, care se adreseaza tuturor copiilor si, de ce nu, adultilor.
Durata: 35-40 minute

Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 Ora 19.00 Sala Dalles – Mă mut la… tata?
Oricine a văzut “MĂ MUT LA MAMA!” și-a pus întrebări. Una dintre ele însă a fost cea mai importantă: “Oare Florin Piersic este iubitul mamei?”. E clar că trebuie să vezi partea a doua. Nu doar ca să afli răspunsul. Trebuie să te simți la fel de bine ca atunci când ai văzut “MA MUT LA MAMA!”. Să râzi continuu, din momentul în care intri în sala de teatru, până când se termină spectacolul. Să simți că merită fiecare minut pe care l-ai petrecut acolo!
E un serial. Primul serial din teatru. Probabil vei avea senzația că ar trebui să vezi neaparat prima parte, ca să o înțelegi pe a doua. E păcat să pierzi primul episod, e adevărat, dar sigur ai să ințelegi povestea din episodul doi, numit “MĂ MUT LA… TATA?”. Pentru că… cineva are grija de asta. Pentru că fiecare spectator trebuie să se simtă ca și cum ar asista la o scenă din propria familie.
Povestea e simplă. O mamă, care deși are aproape 60 de ani, se simte încă tânără și ar vrea să aibă un iubit, fiind singură de multă vreme. Vrea să trăiască. Cei doi baieți ai ei, deși trecuți de 35 de ani, nu pot să înțeleagă că mama are o viață și trebuie să se bucure de ea. Așadar, mai apare un personaj. Iubitul ei! Cine este acest iubit, de ce nu îl acceptă băieții și câte îi fac ei, pentru a scăpa de el… nu îți vom spune acum. Pentru că NU e o poveste de scris într-o revistă. E una de văzut pe scenă… și apoi de scris în mai multe reviste…
O poveste adevărată de viață a fost transformată într-un spectacol pe care să nu îl uiți ușor. Unii zic că e o poveste tristă. Alții spun că nu au râs atât de tare, de 20 de ani. Rămâne să te convingi singur!
“MĂ MUT LA… TATA?” e nouă întrebare la modă. E o Comedie și ai să râzi cu lacrimi. Ai să râzi printre lacrimi. E spectacolul despre care vorbește toată lumea. Tu n-ai vrea să vorbești?
Distribuția: ADRIANA TRANDAFIR ; ADRIAN PĂDURARU ; ANDREAS PETRESCU; ANCA DINICU / IOANA ANCEA si GABRIEL FĂTU
Regia: GELU COLCEAG

„Şoricelul cel prostuţ”17.09.2017, ora 11.00 – Intrarea este LIBERĂ (în limita locurilor disponibile)
Şoricelul cel prostuţ
Ce se întâmplă atunci când Şoricelul se întâlneşte cu o dădaca… pisică?!
Duminică, 17 Septembrie 2017 ora 11.00Sala Dalles
Şoricelul se plânge mamei că nu poate adormi decât dacă o dădaca îi cântă şi îl leagănă. Şoricelului răsfăţat nu-i convine nici o dădacă dintre cele pe care le aduce mama lui. Dar ce se întâmplă atunci când se întâlneşte cu o dădaca…pisică?!
Nici o grijă, totul se termină cu bine!
Spectacol de teatru cu papusi live, interactiv, care se adreseaza tuturor copiilor
O adaptare după Marşak
Durata: 35-40 minute

Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea! – Duminică, 17 Septembrie 2017, Ora 19.00

Sala Dalles
După „Mă mut la mama” și „Mă mut la…tata?” a apărut și partea a treia: „Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!” O trilogie de comedie, primul serial de teatru, din România!!!
Mama are un iubit. Asta nu ar fi o problemă. Totusi, are aproape 60 de ani. Nici asta poate nu ar fi chiar o problemă. Doar că baieții ei nu sunt de acord. Dragostea lor trebuie să îi fie suficientă. Iubitul vine în casă. Baieții încearcă să scape de el. Partea buna este că iubitul ei are un suflet bun și nu se supară pe ei. Partea rea este că nu are când să se supere pe ei, pentru că i s-au pus laxative în băutură. Câte? Cam câte să îl țină la baie ocupat o zi întreagă.
Până la urma, dragostea învinge, băieții pleacă la casele lor și mama rămâne singură cu iubitul ei. Ai senzația că nimic nu se mai poate întâmpla.
Așa e: Doar ai senzația!
Pentru că…mai vine cineva. Soția lui!!
Am putea numi spectacolul, ”Mama, iubitul ei și soția acestuia”. Dar ar fi păcat. Trilogia ”Mă mut…” trebuie să meargă până la capăt.
Mă mut la mama i-a făcut pe oameni să râdă atât de tare, încât a fost nevoie să inventam „Ma mut la… tata?”. Succesul a continuat, așa că hai să vezi dacă „Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!!!”.
Distribuția:
Adriana TRANDAFIR – mama
Adrian PADURARU – iubitul mamei
Carmen TĂNASE – soția lui
Andreas PETRESCU – Andrei (fratele mai mare)
Anca DINICU / Doina TEODORU – fata de la masaj erotic
Ioana ANCEA / Oana PUSCATU – polițista
și
Gabriel FATU – Gabriel (fratele cel mic)
Costume: Eliza MUNTEANU
Regia tehnica: Dan IONESCU
Regia: GELU COLCEAG

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS