Zilele Artelor Focului. Două weekenduri cu ateliere deschise de Ceramică, Sticlă, Metal

A doua ediție a evenimentului „Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramică, Sticlă și Metal„, organizată în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, se va desfășura timp de două weekenduri consecutive, pe 12 şi 13, apoi pe 19 şi 20 noiembrie, în București.

Șaptesprezece artiști vizuali deschid publicului bucureștean spațiile lor de creație, locuri cu o încărcătură specială, unde se nasc ideile ce se transpun în lucrări de artă, prin măiestria stăpânirii focul: Ciprian Ariciu (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Maria Roxana Cioată (ceramică), Cristina Ciobanu (ceramică), Misha Diaconu (metal), Daniela Făiniș (ceramică), Marian Gheorghe (metal), Cătălin Hrimiuc (sticlă), Călin Mușat (metal), Costel Iacob (metal), Ileana Dana Marinescu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Cătălin Oancea (metal), Ileana Oancea (metal), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică).

Timp de patru zile, artiștii implicați în eveniment vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrările realizate, să susțină demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfășoară, să amenajeze mini-expoziții, să ofere reduceri sau oferte speciale de prețuri pe această perioadă.

Pentru a facilita accesul publicului în ateliere, organizatorul pune la dispoziție un sistem de direcționare prin aplicația pentru smartphone Ateliere, care poate fi descărcată gratuit atât pe IOS cât şi pe Android.

A doua ediție a Zilelor Artelor Focului este susținută de Ministerul Culturii și Arcub și realizată cu sprijinul partenerului principal al acestei ediții Apulum Alba Iulia, fabrică de porțelan cu tradiție de peste 45 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS