Zidul Cetății Sighișoara s-a prăbușit pe o porțiune de aproape 5 metri

Zidul de incintă al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit pe o porţiune de 4,6 metri în zona Tronsonului 11.

Camerele de supraveghere ale primăriei au surprins imaginile în urmă cu două nopţi.

Potrivit primarului Ovidiu Mălăncrăvean e de așteptat să se mai prăbușească o bucată din zid, în spatele Bisericii Catolice.

Potrivit Primăriei Sighişoara, din data de 5 februarie s-au luat măsuri pentru restricţionarea traficului auto pe str. Zidul Cetăţii, pe un sens de circulaţie, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetăţii (Turnul Cizmarilor – Turnul Croitorilor), executarea unor lucrări de sprijinire a zidului şi notificarea Ministerului Culturii, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş şi a Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

„În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Institutului Naţional al Patrimoniului, un specialist în domeniul restaurării şi conservării monumentelor istorice se va deplasa la Sighişoara pentru efectuarea unei expertize tehnice, urmând ca porţiunea căzută să fie refăcută în regim de urgenţă. Menţionăm faptul că, din documentaţia istorică existentă – planuri ale cetăţii din anul 1.750 – rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1858″, a arătat Primăria, într-un comunicat de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O bucată din zidul cetății Sighișoara – care se află pe lista monumentelor UNESCO – s-a mai prăbușit în 2005, chiar în fața Primăriei. Atunci a fost vorba de 30 de metri din zid. Însă, o decizie de restricționare a traficului în cetate s-a luat abia anul trecut, în luna mai.

Foto: Primaria Sighisoara

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS