Confidenţialitate

Zidane pleacă de la Real Madrid: “Echipa are nevoie de un nou stil de muncă”

Decizie surprinzătoare a lui Zinedine Zidane – tehnicianul francez se desparte de Real Madrid. El și-a anunțat plecarea într-o conferință de presă, susținută alături de președintele clubului spaniol, Florentino Perez.

“Este un moment ciudat”, spune Zidane, care admite că decizia lui pare lipsită de logică, în condițiile în care tocmai a cîștigat pentru a treia oară la rînd Liga Campionilor. Antrenorul de 45 de ani crede însă că Real “are nevoie de o schimbare pentru a continua să cîștige”.

După ce Real a pierdut fără drept de apel lupta cu marea rivală Barcelona pentru titlul din Primera Division, Zidane spune că echipa a trecut prin momente complicate în acest sezon, însă fanii au împins jucătorii din spate și i-au făcut să fie mai buni.

Zinedine Zidane a ținut să precizeze că sezonul viitor va lua o pauză și nu va merge la o altă echipă. El a adăugat că Madridul i-a oferit totul și că va rămîne toată viața apropiat de acest club.

Florentino Perez a dezvăluit că a fost luat prin surprindere de decizia lui Zidane și a spus că francezul poate reveni oricînd să o antreneze din nou pe Real.

Numit în ianuarie 2016, Zinedine Zidane a cucerit în total 9 trofee pe banca Madridului. Pe lîngă cele trei consecutive în Champions League, a mai fost titlul din La Liga, din 2016, de asemenea Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, de două ori, și Campionatul Mondial al Cluburilor, tot de două ori.

Sub comanda lui, Real a obținut 104 victorii în 149 de meciuri disputate în toate competițiile.