Confidenţialitate

Zidane impresionează și ca antrenor: în doar 19 luni l-a egalat pe Vicente Del Bosque

Zinedine Zidane continuă să scrie istorie la Real Madrid. După victoria autoritară obținută în Supercupa Spaniei cu marea rivală Barcelona, tehnicianul francez a ajuns la șapte trofee cîștigate la conducerea madrilenilor.

Zidane s-a impus rapid drept unul dintre cei mai de succes antrenori ai Europei – niciun alt tehnician din marile campionate nu a mai reușit performanțele lui într-o perioadă atît de scurtă.

Privit inițial cu neîncredere, el a adunat deja șapte trofee în cele 19 luni de cînd a preluat-o pe Real și l-a egalat astfel pe Vicente Del Bosque, unul dintre cei mai de succes tehnicieni din istoria “galacticilor”.

Sub comanda fostului mare jucător, Real a participat în nouă ediții ale unor competiții și a ratat doar două dintre acestea – Primera Division, în 2016, și Cupa Spaniei, sezonul trecut. În rest au fost două trofee consecutive în Champions League, titlul de anul acesta în La Liga, două Supercupe ale Spaniei, Supercupa Europei și Cupa Intercontinentală.

Zidane și-a depășit astfel performanțele realizate la Madrid ca fotbalist și are în acest moment, ca antrenor, tot atîtea trofee cîte înfrîngeri – 7 – a suferit de cînd a fost numit principal, în ianuarie 2016.

“E fabulos”, a declarat tehnicianul de 45 de ani după victoria 2-0 din returul de miercuri cu Barcelona. Zidane anunță că sezonul acesta va încerca să mai aducă patru trofee în vitrina clubului – “tripla coroană”, cu eventul în Spania și Liga Campionilor, plus titlul pus în joc la Campionatul Mondial al Cluburilor.